Nieuws

CBFHappy Holiday erkend goed doel van het CBF!!! (1 juli 2019)

Stichting Happy Holiday werkt alleen maar met vrijwilligers, bestaande uit artsen, verpleegkundigen, zorgvrijwilligers en een recreatieteam. De stichting heeft geen beroepskrachten in dienst en het bestuur geniet geen inkomen. Iedereen is vrijwilliger. De door het land verspreide ambassadeurs van Happy Holiday genereren samen met het bestuur de jaarlijkse inkomsten. Deze bestaan uit bv. statiegeldacties, staan op een beurs of markt. Of ze kloppen aan bij bedrijven en fondsen om daar de stichting meer bekendheid te geven. Deze bekendheid heeft pas geleden een extra stimulans gekregen doordat het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) Happy Holiday heeft erkent als goed doel in de hoogste categorie A.

Wat is de Erkenning?

De Erkenning is het keurmerk voor goede doelen dat door het CBF, Toezichthouder Goede doelen wordt uitgegeven. Alleen goede doelen die aan strenge kwaliteitseisen voldoen, kunnen de Erkenning krijgen. Zo kun je ervan uitgaan dat Erkende Goede Doelen daadwerkelijk bijdragen aan een betere wereld, zorgvuldig omgaan met elke euro, verantwoording afleggen en zich onafhankelijk laten controleren. Het CBF zegt dan ook; “Geef gerust”. Je kunt ervan uitgaand dat deze donatie goed wordt besteed. Zie voor de betekenis van de erkenning van het CBF ook de volgende links: Geef gerust, website CBF, CBF op Wikipedia.

Natuurlijk zijn we als stichting SUPERBLIJ met deze erkenning en we kunnen iedereen met overtuiging zeggen: GEEF GERUST!!!

 

 IMG 1897

Nieuw bestuur vergadert op IJsselvliedt (17 mei 2019)

Voor het eerst heeft het Bestuur van de stichting Happy Holiday vergadert in de nieuwe samenstelling die sinds 1-1-2019 geldt.

Besproken werden onder meer de financiën, de taakverdeling, het behouden van de ANBI-status en het verwerven van het CBF keurmerk en natuurlijk de afgelopen vakantieweek en de toekomstige vakantieweken.

Het nieuwe bestuur bstaat uit:

Onder van links naar rechts:
Thijs Joosten (penningmeester), Patty Noorbeek (secretaris), Ginette Wieggerink (vrijwilligers/ gasten) 

Boven van links naar rechts:
John Grutters (voorzitter), Johan Boer (fondsenwerving), Herman Bosch (websites en PR), Peter Masselink (ouders/ PR)

Natuurlijk heten we de nieuwe bestuursleden Thijs en Peter van harte welkom.

Het betekent wel dat we afscheid hebben moeten nemen van onze oud-bestuursleden Henk Tenthof van Noorden en Evert Remmerswaal. Wij bedanken hen natuurlijk voor hun inzet de afgelopen jaren.

 


Rotaryclub Oldebroek Elburg verrast Happy Holiday met mooi bedrag (11 april 2019)facebook 1558354767185

Vandaag werden we door Rotary Club Oldebroek Elburg, blij verrast met een donatie van €1000,00.

Tijdens een speciaal diner bij Coelehage in Wezep werd deze in ontvangst genomen door Ginette Wieggerink, manager van Vakantiehotel IJsselvliedt en bestuurslid van Happy Holiday en Cornelia van der Vis assistent Manager op IJsselvliedt.

Ginette heeft in haar woordje de Rotary bedankt en uitgelegd wat deze bijdrage betekend voor het werk en doelstelling van onze club.

Wij willen de Rotary Club Oldebroek Elburg via deze weg nogmaals bedanken voor deze prachtige donatie!

 

 

 

 

 

 


Kerststallententoonstelling 2018, overhandiging netto opbrengst aan Happy Holiday (0 maart 2019)

De Kerststallententoonstelling 2018 in de Sint Ansfriduskerk is weer afgelopen.

Het was een mooie, drukbezochte tentoonstelling. Veel dank aan bezoekers, koren, vrijwilligers, verzamelaars en allen die op een of andere wijze hebben geholpen of meegedaan. Samen hebben we er een succes van gemaakt. 

Op zondag 10 maart 2019 aansluitend aan de viering van 11.00 uur is de netto opbrengst overhandigd aan de Stichting Happy Holiday.

We kijken alvast vooruit naar de tentoonstelling 2019.

Wilt u meewerken als vrijwilliger bij de tentoonstelling in 2019? U bent van harte welkom. Vooral extra surveillanten (houden toezicht in de kerk en beantwoorden vragen tijdens de openingsuren) en vrijwilligers voor de Herberg (zorgen voor de inwendige mens) zijn zeer welkom. Als u een e-mail stuurt naar Karin de Wit-Olthoff, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., neemt zij contact met u op.

De netto opbrengst, te zien op de foto, was € 8.671,55. Een fantastisch bedrag! Wij willen dan ook iedereen bedanken die heeft meegwerkt aan de tentoonstelling en die deze donatie hebben mogelijk gemaakt!

 

 


46517506 943840592475615 4146611235741237248 n

Kerststallententoonstelling (21 november 2017)

Zoals hieronder al aangegeven zijn wij opnieuw het goede doel van de jaarlijkse Kerststallententoonstelling in de St. Ansfriduskerk in Amersfoort.

Al ruim 30 jaar wordt elk jaar in december in de Sint Ansfriduskerk een tentoonstelling georganiseerd van kerststallen en kerstgroepen uit de hele wereld. Ooit is de voormalige pastoor van de Sint Ansfriduskerk, pastoor Schuurmans gestart met het tentoonstellen van zijn eigen kerstgroep in de zaal naast de kerk. Later kwamen daar kerstgroepen van parochianen bij. Toen het er teveel werden voor de zaal, is de tentoonstelling verplaatst naar de kerk. Pastoor Schuurmans verzamelde zelf Santons, kerstbeelden uit Frankrijk. Deze kerstgroep heeft hij geschonken aan de Sint Ansfriduskerk en daar wordt hij elke kerststallententoonstelling in een veranderend decor neergezet.

Nu bestaat de tentoonstelling jaarlijks uit meer dan 250 kerstgroepen afkomstig uit meer dan 60 landen. Er is een grote variëteit aan gebruikte materialen, hoogte en aankleding van de beelden.

De tentoonstelling wordt belangeloos muzikaal opgeluisterd door een groot aantal koren. En als het u teveel is om alles achter elkaar te bekijken, kunt u tussentijds even pauzeren in de Herberg waar u kunt genieten van een heerlijk kopje koffie of thee en diverse versnaperingen. Zo maakt u er een heerlijk dagje uit van!

 


 

Stichting Roparun sponsort Happy Holiday opnieuw! (2 oktober 2018)roparun

We hebben weer zeer goed nieuws mogen ontvangen van de Stichting Roparun. Zij sponsoren in 2019 weeer vele gezinnen om te kunnen gaan genieten van een welverdiende vakantie. Daar zijn we natuurlijk superblij mee! 

Over Roparun: De Roparun is een estafetteloop met startlocaties in Parijs en Hamburg en een gezamenlijke finish in Rotterdam. Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan anderhalve marathon(!). Naast de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het doel. Teams doen dit door het organiseren van allerlei acties. Denk hierbij aan het inpakken van boodschappen, het wassen van auto’s, het houden van collectes en het zoeken naar sponsors. Ook zijn de leden van een team verplicht Roparun loten te verkopen waarvan de opbrengst ten goede komt aan het doel.

Het geld wat wordt opgehaald tijdens het evenement Roparun wordt door het bestuur van Stichting Roparun toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van Roparun: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

De Roparun vindt in 2019 plaats van 8 t/m 10 juni.

 Voor meer informatie zie de website https://www.roparun.nl/


logo

Happy Holiday gekozen als Goed Doel Kerststallententoonstelling 2018 (10 april 2018)

Op 10 april kregen wij bericht van Karin de Wit, secretaris van de commissie Kerststallententoonstelling Sint Ansfriduskerk Amersfoort, dat wij voor 2018 zijn geselecteerd als het goede doel van deze tentoonstelling in 2018!


Al ruim 30 jaar wordt elk jaar in december in de Sint Ansfriduskerk een tentoonstelling georganiseerd van kerststallen en kerstgroepen uit de hele wereld. Ooit is de voormalige pastoor van de Sint Ansfriduskerk, pastoor Schuurmans gestart met het tentoonstellen van zijn eigen kerstgroep in de zaal naast de kerk. Later kwamen daar kerstgroepen van parochianen bij. Toen het er teveel werden voor de zaal, is de tentoonstelling verplaatst naar de kerk. Pastoor Schuurmans verzamelde zelf Santons, kerstbeelden uit Frankrijk. Deze kerstgroep heeft hij geschonken aan de Sint Ansfriduskerk en daar wordt hij elke kerststallententoonstelling in een veranderend decor neergezet.

Nu bestaat de tentoonstelling jaarlijks uit meer dan 250 kerstgroepen afkomstig uit meer dan 60 landen. Er is een grote variëteit aan gebruikte materialen, hoogte en aankleding van de beelden.

Zodra we meer weten betreffende de openingstijden van deze tentoonstelling zullen we dat weergeven op onze homepage en op onze social media. Of hou de site van de Sint Ansfriduskerk in de gaten:  https://www.sintansfridus.nl/evenementen/kerststallententoonstelling/.

Wij zijn natuurlijk enorm blij dat we geselecteerd zijn en hopen dat vele, vele mensen de tentoonstelling zullen bezoeken. Het is echt de moeite waard!


Happy Holiday zoekt gezinnen (28 mrt 2018)roparun

KUNT U ONS HELPEN AAN GEZINNEN DIE HET VERDIENEN OM BIJ HAPPY HOLIDAY OP VAKANTIE TE GAAN??!! WE HEBBEN NOG PLAATSEN VRIJ !!
In het voorjaar (30 apr. t/m 5 mei) en in het najaar (22 t/m 27 okt.) organiseert Happy Holiday in hotel IJsselvliedt weer gezinsweken voor gezinnen waarvan een, of meerdere, gezinsleden ziek zijn. WEET U GEZINNEN die hiervoor in aanmerking komen. Of zit u als gezin zelf in deze situatie. En denkt u dit zal voor ons een uitkomst zijn. Meld u dan aan, of geeft ons tips.

Voor meer informatie, kijk op www.stichtinghappyholiday.nl. 

Of mail, of bel even. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Telefoon 038-3761218/077-4652211.

 

 


 

2016 05 04 12.39.36

DE STEUN VANUIT DE SAMENLEVING

Steeds meer mensen, bedrijven en instellingen voelen met ons mee. Delen ons doel en willen ons steunen. Wilt U ons ook steunen als bedrijf, fonds of instelling. Naam dan gerust contact met op ons op. Wij komen graag persoonlijk ons verhaal vertellen.

Adres Stichting Happy Holiday
Stationsweg 78
8091 AE Wezep
038 376 36 97
077 465 22 11

Mailen Kan natuurlijk ook:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  

 


Stichting Roparun sponsort Happy Holiday (6 febr. 2017)roparun

Op 6 februari kregen wij bericht van de Stichting Roparun dat zij dit jaar een behoorlijk aantal gezinnen sponsort om te genieten  van een van een welverdiende vakantie op Hotel IJsselvliedt te Wezep. Voor deze gezinnen is het anders niet mogelijk om op  vakantie te gaan.

 Over Roparun: De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij  mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. ook wel een  avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al die jaren is: "Leven toevoegen aan de dagen, waar  vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven".De Roparun vindt dit jaar plaats van 3 t/m 5 juni 2017.

 Voor meer informatie zie de website https://www.roparun.nl/


 

 

 

 

 

roparun LogoShine LogoVrienden logo inveiligehanden anbiCBF ERKEND FC